OdK - Logo Groen Dun

Wat te doen

Trek erop uit

Onder de Kastanje is gelegen in Kootwijk. De ideale plek wanneer je even wilt ontsnappen aan de hectiek van de stad en wilt genieten van ruimte, stilte en de natuur. De omgeving van Kootwijk is prachtig en biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid, een groot bosrijk gebied met heidevelden en zandverstuivingen. Perfect voor fiets- en wandeltochten. Vanuit onze Bed & Breakfast ben je zo op het Kootwijkerzand, de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa ligt op nog geen 500 meter van jouw voordeur.

 

Zandverstuiving-Kootwijkerzand

Kootwijkerzand

Het Kootwijkerzand is een indrukwekkende zandverstuiving vlak bij onze Bed & Breakfast. Het is het grootste actieve stuifzandgebied van West-Europa. Je ziet hier prachtige vliegdennen en zandduinen. Maar dat niet alleen. Zo kun je ook wild zoals dassen, reeën, edelherten en zwijnen tegen het lijf lopen. Leuk weetje: De heidesprugge en zandzegge groeien op de wereld alleen in het Kootwijkerzand. Absoluut een bijzondere omgeving dus en zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Radio-Kootwijk

Radio Kootwijk

Radio Kootwijk is een historisch gebouw en voormalig zendstation. Het werd in 1923 gebouwd en diende als communicatiecentrum voor de Nederlandse koloniën in Nederlands-Indië. Het gebouw is indrukwekkend vanwege zijn opvallende architectuur en is opgenomen in het rijksmonumentenregister.  Het gebouw biedt regelmatig rondleidingen aan via het Staatsbosbeheer. Het is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis van de communicatietechnologie en de rol van Nederland daarin.

 

Hert op de Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een prachtig natuurgebied. Het park heeft een uitgestrekte oppervlakte van 55 vierkante kilometer en biedt een grote verscheidenheid aan landschappen. Het park is de thuisbasis voor vele planten en wilde dieren, waaronder wilde zwijnen, herten en roofvogels. Het park is te verkennen middels mooie wandelingen en fietstochten, maar bijvoorbeeld ook met een paard. Naast natuur kun je er ook terecht voor educatieve en culturele activiteiten. Bijvoorbeeld het Kröller-Müller museum.

 

Kroller-Muller-Museum

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst, gelegen in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het museum heeft een uitgebreide collectie, waaronder werken van Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en andere bekende kunstenaars. Het museum is ook bekend om zijn beeldentuin, die een van de grootste ter wereld is en meer dan 160 sculpturen bevat. Bezoekers kunnen genieten van verschillende tentoonstellingen en educatieve programma’s, evenals rondleidingen. 

 

Jachthuis-St-Hubertus

Jachthuis St. Hubertus

Jachthuis St. Hubertus is een prachtig landhuis en voormalig jachtverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Het gebouw is ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Hendrik Petrus Berlage en is een uitstekend voorbeeld van de Nederlandse architectuur uit het begin van de 20e eeuw. Het jachthuis biedt bezoekers de mogelijkheid om het interieur en de tuinen te bezichtigen. Het is de plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Kröller-Müllers en hun passie voor kunst en cultuur. 

 

Paleis-Het-Loo-Apeldoorn

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis gelegen in Apeldoorn, zo’n 20 minuten rijden. Het paleis is in de 17e eeuw gebouwd en werd gebruikt als zomerresidentie voor de Nederlandse koninklijke familie. Het paleis is bekend om zijn prachtige tuinen, fonteinen en barokke architectuur. Bezoekers kunnen genieten van een rondleiding door het paleis en de tuinen, en leren over de geschiedenis van de Nederlandse monarchie. Het museum biedt ook een scala aan tentoonstellingen en evenementen.